Dark Hetalia
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Jeśli się nie boisz... Zapraszam w środek zimnego ognia.

IndeksLatest imagesSzukajRejestracjaZaloguj

Share

Misja "Komunizm" c.d.

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down 
Idź do strony : 1, 2  Next
AutorWiadomość
Chiny
Starszy piechur
Starszy piechur
Chiny

Liczba postów : 95
Stolica : Pekin

Misja "Komunizm" c.d. Empty
PisanieTemat: Misja "Komunizm" c.d.   Misja "Komunizm" c.d. EmptyPon Paź 29, 2012 6:53 pm

Odrapany, zaniedbany budynek. Kolejny. Nie podobało mu się to. Wkroczył do siedliska alkoholików ze zniesmaczoną miną. Nawet się nie obejrzał, czy jego towarzyszka za nim idzie. Wokół unosił się zapach taniego alkoholu i smród niektórych jego degustatorów. Westchnął i odnalazł jakiś stolik w kącie. Idealne miejsce. Z dala od pijaków i ciekawskich uszu. Miał zamiar tylko omówić tu swój plan z Victorią, ale miał też nadzieję, że kogoś, kto go interesował, zawita tu. Usiadł przy stoliku.
- Beznadziejny lokal -aru... - mruknął sam do siebie.
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: Misja "Komunizm" c.d.   Misja "Komunizm" c.d. EmptyWto Lis 13, 2012 12:11 am

Szła tuż za Yao, prawie dotykała jego pleców. Czy bala się? Raczej tak, ale jak kiedyś sama uznała; strach to ludzka słabość, a ludzkie słabości trzeba zwalczać. Przyjęła obojętny wyraz twarzy i rozejrzała się po pomieszczeniu. Zapach alkoholu- pewnie nie tylko dla niej- wydawał się bardzo silny. Szła krok w krok za Chinami, nie chciała by ktoś w tym momencie ja zaczepił. Kiedy chłopak znalazł stoli i przy nim usiadł Sey poszła za nim w ślad. Rozejrzała się jeszcze raz.
-Masz racje...- powiedziała dość cicho, a potem dodała głośniej- No to powiesz mi?
Powrót do góry Go down
Rosja
Starszy karabinier
Starszy karabinier
Rosja

Liczba postów : 53
Stolica : Moskwa

PisanieTemat: Re: Misja "Komunizm" c.d.   Misja "Komunizm" c.d. EmptyWto Lis 13, 2012 9:20 pm

Jakiś czas potem wszedł do speluny, niezadowolony z nieudanej, poprzedniej misji. Miał zdobyć sojusznika, a tu nic. Postanowił poprawić sobie humor swoim ulubionym napitkiem jakim była wódka. Wszedł w głąb speluny, żeby dostać się do baru i po chwili udało mu się przecisnąć na wolne krzesło. Kiedy barman na niego spojrzał, krótko poprosił o wódkę. Uśmiechnął się pod nosem widząc jak mężczyzna zamierzył się nalać mu jej do niedużego kieliszka. Szybkim ruchem zasłonił szklaneczkę dłonią i z niewinnym uśmiechem powiedział z pobłażaniem.
-Nie nie, cała butelkę poproszę. I jakaś normalną szklankę.- jego uśmiech sprawił że barman pospiesznie podał mu całą butelkę a także normalna szklankę. Zadowolony Rusek, nie żałując sobie, nalał pełną szklankę i wypił ją niemalże jednych haustem.
-To nie to samo co moja rosyjska wódka...ale może być...- mruknął pod nosem do siebie.
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: Misja "Komunizm" c.d.   Misja "Komunizm" c.d. EmptySro Lis 14, 2012 8:21 pm

Alfredowi średnio podobała się okolica, było mniej-więcej tak, jak w najbardziej obskurnych zakątkach Bronxu. Ale cóż, misja jest misja. Zasłonił kapeluszem większą część twarzy i starając się być jak najmniej zauważalnym wszedł do środka. Już w pierwszej chwili odrzucił go ów zapach, który choć nie był dla niego nowością, to i tak do przyjemnych na pewno nie należał. Starając się jak najszybciej przemknąć przez wejście, gdzie był dość widoczny, przemknął gdzieś w bok, i tak ściągając na siebie co najmniej kilka spojrzeń. Potknął się o jakiś obiekt, którym okazał się schlany na umór człowiek.
-Fuck...-warknął pod nosem.
Nie mógł rzucać się w oczy, postanowił choć raz działać rozsądnie. Najpierw trzeba wybadać, o co chodzi. Dopiero potem wkroczyć do akcji. Bacznie rozejrzał się po pomieszczeniu, aż znalazł to, czego szukał. No tak, Rosja kupuje alkohol... Typowe. Nim się zajmie później. Bardziej zaniepokoił go Chiny siedzący przy jednym stoliku z Seszelami. Ta dwójka średnio do siebie pasowała, o co mogło chodzić? Podszedł na tyle blisko, żeby móc słyszeć o czym mówią, ale nie na tyle, by Chiny go zauważył. Chcąc rozładować stres zaczął nucić cichutko pod nosem melodię z Bonda. Średnio przepadał za tym filmem, ale muzyka mu się podobała...
Powrót do góry Go down
Chiny
Starszy piechur
Starszy piechur
Chiny

PisanieTemat: Re: Misja "Komunizm" c.d.   Misja "Komunizm" c.d. EmptySro Lis 14, 2012 9:05 pm

Oparł łokcie na blacie stołu, splótł palce drobnych dłoni i oparł na nich podbródek. Cały czas obserwował wejście do speluny. Nawet nie spojrzał na towarzyszkę, zamyślony nad swoimi dalszymi planami. Milczał przez długą chwilę.
- Jak myślisz -aru... - zaczął nagle - Który kraj może mi otworzyć drogę na Europę -aru?
Pomimo tego, iż ich specjalnie wybrał stolik z dala od ciekawskich uszu, mówił przenikliwym szeptem.
Drzwi do speluny otworzyły się. Ujrzał wysoką i postawną postać w płaszczu. Ivan. Na niego właśnie czekał. Na jego twarzy pojawił się uśmiech pełen satysfakcji. Idealny moment.
- Zaczekasz tu i nie będziesz się wtrącać, jasne -aru? - burknął, obserwując pijącego Rosjanina. Wstał i zakradł się od tyłu do Rosji. Położył dłonie na jego szerokich ramionach i nachylił się.
- Jak dobrze cię widzieć -aru...
Powrót do góry Go down
Rosja
Starszy karabinier
Starszy karabinier
Rosja

PisanieTemat: Re: Misja "Komunizm" c.d.   Misja "Komunizm" c.d. EmptySro Lis 14, 2012 9:22 pm

Po kilku chwilach butelka była prawie pusta, ku przerażeniu barmana, a Ivan miał zamiar poprosić o kolejną, kiedy usłyszałam za sobą głos Chin i poczuł jego dłonie na ramionach.
-O, privet towarzyszu... Czyżbyś przemyślał propozycje stania się jednością ze mną...?- na jego twarzy zagościł niewinny uśmiech, jak zawsze kiedy miał kontakt z innym krajem, tym bardziej jeśli z owym krajem miał jakieś interesy.
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: Misja "Komunizm" c.d.   Misja "Komunizm" c.d. EmptyCzw Lis 15, 2012 6:09 pm

Alfred krył się za jakimś wysokim, grubym typem i nasłuchiwał. Uniósł jedną brew. Drogę na Europę? Z Chin do Europy daleko, co to za absurdalne spekulacje... Kiedy Chińczyk odszedł od stołu, ten cicho przemknął do stolika, przy którym siedziała już sama Seszele. Zapewne komuniści mieli wrócić do tego stolika. Alfred przechodząc tuż obok stolika udał, że wypadł mu z kieszeni papierek po batoniku. W środku ukryty był podsłuch. Poszedł dalej, nie oglądając się. Siadł w przeciwległym kącie pomieszczenia, bacznie obserwując sytuację. Włożył słuchawkę do ucha i zaczął nasłuchiwać.
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: Misja "Komunizm" c.d.   Misja "Komunizm" c.d. EmptyCzw Lis 15, 2012 6:56 pm

Spojrzała na Chiny. Który?- powtórzyła w myślach. No właśnie. Kto ma największe wpływy i jest dość silny? Nie wie za dużo o tych krajach...
-Niemcy? Nie wiem...-Opowiedziała krótko.
Spojrzała na postać wchodzącą do speluny. Kojarzy go. Nie wtrącać się?... No dobrze, skoro trzeba...
-Jasne...- mruknęła i spojrzała za odchodzącym Yao.
Teraz skupiła swój wzrok na postaci przechodzącej obok stolika. Stolik w rogu... Po co tędy przeszedł? Przyjrzała się uważniej postaci. Dopiero po chwili rozpoznała jego blond włosy. Uśmiechnęła się pod nosem kiedy upuścił papierek.
-Nie ładnie śmiecić~ -powiedziała dość cicho, ale słyszalnie. A poi chwili dokończyła- Braciszku~
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: Misja "Komunizm" c.d.   Misja "Komunizm" c.d. EmptyCzw Lis 15, 2012 7:38 pm

Wzdrygnął się. No tak, Sesz, mógł się spodziewać. Małe to to, ale sprytne. Ale po jej tonie wywnioskował, że na razie nie ma zamiaru wszczynać alarmu, tylko zaczekać... To w zasadzie dobrze, miał czas na zastanowienie się, a w stresowych sytuacjach było ciężko z myśleniem. Uśmiechnął się chłodno tak, by to zobaczyła.
-Siostrzyczko, mam nadzieję, że tęskniłaś...-mruknął pod nosem.
Cały czas zerkał na nią kontrolnie, ale uwagę miał skupioną na Rosji i Chinach. Niestety, ich nie słyszał, podszedł więc bliżej.
Powrót do góry Go down
Chiny
Starszy piechur
Starszy piechur
Chiny

PisanieTemat: Re: Misja "Komunizm" c.d.   Misja "Komunizm" c.d. EmptyCzw Lis 15, 2012 7:58 pm

Przybrał zniecierpliwiony wyraz twarzy. "Stać się jednością" - zbyt wiele już razy słyszał tą propozycję. Zaczynało go to denerwować.
- Jesteś upierdliwy -aru... - odnalazł końce nieodłącznego szalika Rosji. Pociągnął mocno, zaciskając materiał na szyi Ivana.
- Mam dla ciebie propozycję nie do odrzucenia -aru. My, komuniści, powinniśmy się trzymać razem, nieprawdaż -aru?
Podduszanie Rosjanina raczej nie zachęciłoby go do przyłączenia się. Miało to bardziej charakter groźby. Jeśli Rosja powie "nie", jest gotów go do tego zmusić. Jest gotów z nim walczyć. Teraz, tutaj. Nawet, jeśli teoretycznie jest silniejszym krajem.
Powrót do góry Go down
Rosja
Starszy karabinier
Starszy karabinier
Rosja

PisanieTemat: Re: Misja "Komunizm" c.d.   Misja "Komunizm" c.d. EmptyCzw Lis 15, 2012 10:50 pm

Pociągnął za szalik w swoją stronę, wyrywając jego końce z dłoni Chin. Propozycję? To ciekawe, czyżby Yao w końcu w końcu zechciał łaskawie nawiązać z nim większą współprace? Niebywałe... Postanowił troszkę się z nim podroczyć.
-Zmienisz zdanie, na razie mi się nie spieszy. Chętnie z tobą porozmawiam...ale jak zmienisz zdanie.- doskonale wiedział że kiedy Azjata nie jest w nastroju to łatwo go zdenerwować. Jemu też należy się jakaś rozrywka. Spokojnym ruchem wypił kolejną szklankę wódki.
Powrót do góry Go down
Chiny
Starszy piechur
Starszy piechur
Chiny

PisanieTemat: Re: Misja "Komunizm" c.d.   Misja "Komunizm" c.d. EmptyCzw Lis 15, 2012 11:21 pm

Szalik nagle opuścił jego dłonie. I po zabawie. Słowa Ivana, jego przesłodzony, dziecięcy głos i stoicki spokój sprawiały, że złość Yao natychmiast podskoczyła w górę. Niewiarygodne, jak łatwo jest go wyprowadzić z równowagi trzema zdaniami. Wyrwał szklankę z dłoni Rosji i zgniótł w lewej ręce. Szkło rozprysło się, wbijając się w jego skórę i boleśnie raniąc. Nie przejął się tym. Ból od zawsze mu towarzyszył.
- Nie denerwuj mnie -aru! - jego krzyk było chyba słychać w każdym zakątku speluny - Nie obchodzi mnie, czy masz ochotę ze mną rozmawiać, czy nie -aru!
Robił zamieszanie swoim zachowaniem? Nawet jeśli, nie interesowało go to. Chwycił za beżowe włosy Rosjanina i przybliżył twarz do jego twarzy.
- Mam w planach coś znacznie lepszego i pomożesz mi w tym, czy tego chcesz, czy nie -aru...
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: Misja "Komunizm" c.d.   Misja "Komunizm" c.d. EmptyPią Lis 16, 2012 12:02 am

Zaintrygowany Alfred podszedł nieco bliżej, mając nadzieję, że nie zostanie zdemaskowany. Wciąż spoglądał kontrolnie na Seszele. Co ci dwaj knuli? Czyżby w ich idealnym systemie były zgrzyty? Uśmiechnął się pod nosem. Im więcej się kłócili, tym lepiej.
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: Misja "Komunizm" c.d.   Misja "Komunizm" c.d. EmptyPią Lis 16, 2012 12:58 am

Nie ruszyła się z miejsca. Poczuła się nawet trochę lepiej. Uśmiechnęła się do brata.
-Bardzo. Umierałam z tęsknoty.- Nawet kiedy odszedł nie przestała się na niego patrzeć. Co on tu robi? No tak, można było się łatwo zorientować. Chiny zabronił mi przeszkadzać.- Ach... I co mam zrobić. Chyba się go posłucham- myślała Sey. Siedziała grzecznie i przyglądała się wszystkim.
Powrót do góry Go down
Rosja
Starszy karabinier
Starszy karabinier
Rosja

PisanieTemat: Re: Misja "Komunizm" c.d.   Misja "Komunizm" c.d. EmptyPią Lis 16, 2012 7:00 pm

Chwycony za włosy średnio się przejął, ale odepchnął Chiny od siebie, wstając z krzesła. Popatrzył z żalem przelotnie na szkło walające się dookoła.
-I po szklance...no cóż, resztę wypije z butelki..-to mówiąc zakręcił butelkę i schował do wewnętrznej kieszeni płaszcza, po czym zostawił na ladzie pieniądze za alkohol. Podniósł wzrok na Yao.
-Nawet podroczyć się dzisiaj z tobą nie można, towarzyszu...-na jego twarzy nadal widniał ten sam uśmiech- To co takiego ważnego masz mi do zaproponowania...?
Powrót do góry Go down
Chiny
Starszy piechur
Starszy piechur
Chiny

PisanieTemat: Re: Misja "Komunizm" c.d.   Misja "Komunizm" c.d. EmptyPią Lis 16, 2012 9:17 pm

Patrzył ze złością na Ivana, zadzierając w górę głowę. Kiedy Rusek siedział, przynajmniej był trochę niższy.
- Tylko ci wódka w głowie -aru... - burknął niezadowolony. Ten beztroski Rosjanin... Miał wrażenie, że cały czas z niego drwi. Nie podobało mu się to. Kiedy Rosja zapytał o jego propozycję, uniósł rękę i wskazał na niego palcem.
- Będziesz moim sojusznikiem -aru. Otworzysz mi drogę na Europę -aru -nie zdradzał mu jeszcze swoich celów. Był ciekaw jego reakcji. Zgodzi się? Czy może znów zacznie z niego drwić?
Powrót do góry Go down
Rosja
Starszy karabinier
Starszy karabinier
Rosja

PisanieTemat: Re: Misja "Komunizm" c.d.   Misja "Komunizm" c.d. EmptySob Lis 17, 2012 2:23 pm

Zmierzył Yao wzrokiem, patrząc na niego z góry. To zabrzmiało ciekawie, a więc Chiny ma zamiar działać w Europie...
-Ciekawe... Więc chcesz żebym był twoim sojusznikiem? W zasadzie mnie też taki sojusz by interesował...-jego uśmiech odrobinę się poszerzył.-Pytanie brzmi, czego właściwie ode mnie chcesz? Dobrze wiesz że również mam plany co do Europy...
Powrót do góry Go down
Chiny
Starszy piechur
Starszy piechur
Chiny

PisanieTemat: Re: Misja "Komunizm" c.d.   Misja "Komunizm" c.d. EmptyPon Lis 19, 2012 11:25 pm

To było dosyć szybkie i proste. Zbyt proste, jego zdaniem. Tak bez żadnych komplikacji? Musiał pozostać czujnym.
- O swoje plany się nie martw -aru. Kto wie, może i nawet trochę ci w nich pomogę -aru...? - uśmiechnął się złowieszczo. Podszedł i pociągnął szalik Ivana w swoją stronę, aby ten się do niego schylił. Przysunął twarz do ucha Rosji.
- Wyobraź sobie -aru... - szepnął przenikliwie - Najpierw Azja, Europa, a potem każde, nawet najmniejsze państwo, wszędzie komunizm i to wszystko pod moją... Naszą kontrolą -aru... Ty masz wpływy w Europie, więc jesteś mi do tego potrzebny -aru. Pomożesz mi, czy tego chcesz, czy nie -aru...
Nie miał już wątpliwości, czy Rusek zgodzi się na taki układ. Był pewien, że już zdobył nowego, silnego sojusznika.
Powrót do góry Go down
Rosja
Starszy karabinier
Starszy karabinier
Rosja

PisanieTemat: Re: Misja "Komunizm" c.d.   Misja "Komunizm" c.d. EmptySro Lis 21, 2012 7:40 pm

-Taka wizja mi się podoba, tylko nie wyobrażaj sobie za dużo Yao.-wyprostował się przybierając niewinny uśmiech- Teraz przejdź do konkretów, nie po to tutaj chyba zawitałeś...- Ivan popatrzył na niego z wyczekiwaniem.
-Jeśli mam ci w czymś pomóc, to chce wiedzieć w czym dokładnie... Nie radze ci chcieć mnie oszukać.- Mimo dziecięcego uśmiechu w jego głosie zabrzmiała groźba, tworząc mieszankę której przeraziłoby się niejedno państwo.
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: Misja "Komunizm" c.d.   Misja "Komunizm" c.d. EmptyPią Lis 23, 2012 10:14 pm

Co prawda powinien się najpierw dowiedzieć dokładnie o co chodzi, ale kiedy usłyszał "każde, nawet najmniejsze państwo, wszędzie komunizm i to wszystko pod naszą kontrolą" nie wytrzymał. Sięgnął do pasa i wyjął swój wysłużony rewolwer. Uniósł go nieco i poczynił kilka kroków w stronę Rosji i Chin. Nie boi się ich. W końcu to on jest potęgą militarną, wszystko mogacym bohaterem. Zwolnił i nieco opuścił broń. Ale, z drugiej strony, ich jest dwóch, a na dodatek są nieobliczalni...
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: Misja "Komunizm" c.d.   Misja "Komunizm" c.d. EmptySob Lis 24, 2012 5:44 pm

Cały czas uważnie przyglądała się Ameryce. Może jest to kochany braciszek, ale aktualnie współpracuje z Chinami. Kiedy wyjął broń Sey poderwała się do góry. Chwyciła swój pistolet i wycelowała w tył głowy Alfreda. Nie odwracała od niego spojrzenia.
-Odłóż broń braciszku... -syknęła, nie za głośno- Albo strzele... -dodała.
Czy na prawdę byłaby w stanie kogoś zabić? Może tak, ale nie brata... Nie strzeliłaby mu w głowę. Wycelowała by w bark, albo inne miejsce, które go nie zabija, a wywoła zamęt.
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: Misja "Komunizm" c.d.   Misja "Komunizm" c.d. EmptySob Lis 24, 2012 8:00 pm

Wzdrygnął się. Obrócił nieznacznie głowę, by kątem oka dostrzec celującą do niego Seszele. Uśmiechnął się nieznacznie. Wątpił, by jego siostra była zdolna do takiego czynu. Zapewne strzelilaby w podłogę by go przestraszyć. Pokręcił z rozbawieniem głową.
-Nie zrobisz tego...
Podrapał się bronią po głowie. Może jednak lepiej nie ryzykować... Jest jedyną nadzieją świata, nie może zginąć, zwłaszcza z rąk tak małego pańtwa. Wzruszył raminami i opuścił broń.
-Odłóż ten pistolet, nie chcemy ofiar...
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: Misja "Komunizm" c.d.   Misja "Komunizm" c.d. EmptySob Lis 24, 2012 10:42 pm

Spojrzała na niego groźnie. Nie opuściła broni.
-Chcesz się przekonać?
Przysunęła się do niego bliżej.
-Nie odłożę... wiem, że nie chcesz zamieszania... Schowaj pistolet i usiądź ze mną przy stoliku. Porozmawiamy na spokojnie...
Machnęła głowa na miejsce gdzie siedziała wcześniej. O czym chciała z nim pogadać? Sama do końca nie wiedziała. Co tu robi? Czego chce? A już w szczególności chciała to zrobić, by odciągnąć go od Rosji i Chin.
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: Misja "Komunizm" c.d.   Misja "Komunizm" c.d. EmptyNie Lis 25, 2012 1:10 am

Spiorunował ją spojrzeniem.
-Odłożę broń kiedy ty to zrobisz. Jeśli nie chcesz, żebym zdjął twojego przyjaciela, to lepiej to odłóż...
Ponownie podniósł broń i skierował ją na Chiny.
Powrót do góry Go down
Chiny
Starszy piechur
Starszy piechur
Chiny

PisanieTemat: Re: Misja "Komunizm" c.d.   Misja "Komunizm" c.d. EmptyNie Lis 25, 2012 5:21 pm

Uśmiechnął się z satysfakcją. Współpraca z Rosją na pewno przyniesie mu korzyści. W innym wypadku z miłą chęcią pozbędzie się go. Na razie powinien się skupić na jego zaufaniu. Słysząc groźbę w głosie Ivana, zmrużył powieki. Oszukać go? Nie... Jeszcze nie.
- Oh, póki co nie oczekuję od ciebie wiele -aru... Na początek zależy mi na sojusznikach -aru. A do tego będzie mi potrzebny jeden, niewielki kawałek twojego terenu -aru...
Jak na razie szło jak po maśle. Problemem może być namówienie Rosjanina do zrezygnowania z części jego terenów. Zapewne każdemu z państw zależy na jak największym terytorium, dlaczego Rosja miałby być wyjątkiem? Ale... Do tego również go przekona. Chociażby siłą. Nieznacznym ruchem dotknął i pogładził dłonią rękojeść szabli, kryjącej się za jego pasem. Tęsknił już za widokiem czerwonej krwi na błyszczącym ostrzu.
Nagle ogarnęło go dziwne wrażenie, że coś jest nie tak. Chyba zrobiło się zamieszanie. W końcu to miejsce publiczne, dwójka ludzi rozmawiająca na tak podejrzane tematy mogła budzić niepokój. Ale czy aż taki? Pora zejść z widoku.
- Chodźmy usiąść -aru. Przy stoliku wszystko ustalimy -aru.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Misja "Komunizm" c.d.   Misja "Komunizm" c.d. Empty

Powrót do góry Go down

Misja "Komunizm" c.d.

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry 
Strona 1 z 2Idź do strony : 1, 2  Next

Similar topics

-
» Misja "Komunizm"
» Misja